Τετάρτη, 4 Μαΐου 2016

Κυριακάτική εργατική οχτωμαγιά

Αφού λοιπόν την 1η Μάη έκατσε καλά το φαγητό στο στομάχι, οι τσιφτετελο-ρομά μουσικές με βυζαντινές ρίζες, σίγησαν, τα παλαμάκια σώπασαν και τα κάρβουνα έσβησαν. Αφού λοιπόν η μπάκα είναι χορτάτη ας σηκωθούμε σύντροφοι να βγούμε στους δρόμους.
Σε απεργιακή πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση καλεί το Τ.Ε. Μεσσηνίας του ΚΚΕ στις 8 του Μάη.
Ο σουρεαλιστής Λουί Μπονιουέλ θα λάτρευε την αίσθηση του χρόνου που κατά καιρούς έχει το ΚΚΕ. Πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση, μόνο που στις 8 δεν είναι πρωτομαγιά και συν τις άλλοις η εν λόγω απεργιακή συγκέντρωση γίνεται ημέρα Κυριακή προκαλώντας... μπλακ άουτ μόνο στο εγκεφαλικό μας σύστημα και όχι σε αυτό που υποτίθεται ότι θέλει να ανατρέψει.
Το θέμα θέλει λίγο περισσότερη διερεύνηση, καθώς φαίνεται πως στο ΚΚΕ έχουν εισέλθει πολλά παλιοημερολογίτικα οπουρτουνιστικά στοιχεία που ως στόχο φαίνεται πως έχουν την καθιέρωση του παλαιού ημερολογίου! Σιγά σιγά φαίνεται πως περνάνε την γραμμή τους σύντροφοι, αυτό τον χρόνο 8 ημέρες, του χρόνου 13;
Έτσι λοιπόν τα "αντισυστημικά" συντρόφια συντάχθηκαν με τον συστημικό κρατικό σχεδιασμό της πρωτομαγιάτικης απεργίας στις 8 Μάη ημέρα Κυριακή. Όλα στο πλαίσιο και νομότυπα, μην τυχόν και κάτι ταράξει την κανονικότητα.
Βέβαια στις ημέρες 8 και 9 Μάη στην Καλαμάτα το 1934 είχε διαδραματιστεί μια συγκρουσιακή απεργία, που συντάραξε την πόλη και τον ελλαδικό χώρο, καταλήγοντας με δεκάδες τραυματίες και οχτώ νεκρούς. Παρόλο αυτά το ΚΚΕ τσιμουδιά για την σηματοδότηση και την ιστορική βαρύτητα της ημέρας, εμμένοντας και ακολουθώντας πιστά τα συμπεράσματα της 2ης ολομέλειάς του τον Νοέμβριο του 1934 όπου αναφερόταν ότι ''η κομματική οργάνωση Πελοποννήσου βρέθηκε έξω από τα γεγονότα της Καλαμάτας όσο και από την τελευταία εξέγερση των σταφιδοπαραγωγών".
Καλή Κυριακάτική εργατική οχτωμαγιά λοιπόν σύντροφοι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου