Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2018

Κάγκουρας – Μπάτσοι σημειώσατε 1

Κάγκουρας: Άτομο με συνήθως «φτιαγμένο» μηχανοκίνητο όχημα. Προκαλεί φασαρία και αναστατώνει τους γύρω του. Οδηγεί παπί με τα πόδια κλειστά και τα χέρια μαζεμένα θυμίζοντας καγκουρώ και άλλοτε σταυροπόδι. Ο κάγκουρας ρέπει στην ανομία και κύριο μέλημα του είναι να αποφεύγει τους ελέγχους των μπάτσων. Απαγορευμένες λέξεις: Κράνος, Κυριλές, Ησυχία, Μπάτσος. Συνήθεις λέξεις: Κωλοφτιάξιμο, Σούζα, Παντιλίκια, Ρεκτιφιέ.

Όλα τα παραπάνω μπορεί να είναι στερεότυπα για να περιγράψουν τι μπορεί να σημαίνει η λέξη κάγκουρας. Στερεότυπα που δεν παύουν να κρύβουν αλήθειες. Αφορμή για όλα τα παραπάνω είναι μια είδηση που μας προξένησε το ενδιαφέρον. Η συγκεκριμένη είδηση φανερώνει ακόμα δύο χαρακτηριστικά: Αυτό της περιφρόνησης προς την αστυνομία, καθώς και της πλήξης. Η είδηση προέρχεται από την πόλη της Λαμίας:

«Ένα μικρό μηχανάκι, «μπόμπος» όπως το λένε, με έναν νεαρό αναβάτη, αναστάτωσε όλη τη Λαμία και τις αστυνομικές υπηρεσίες, όταν δε σταμάτησε σε σήμα της Τροχαίας στην πλατεία Λαού. Ακολούθησε καταδίωξη στο κέντρο της πόλης […]Σημειωτέον ότι το μηχανάκι δεν έφερε πινακίδες, ενώ ο νεαρός παρά το γεγονός ότι δεν είχε σταματήσει στο αρχικό σήμα, ξαναπέρασε μπροστά από τους αστυνομικούς προκαλώντας τους να τον κυνηγήσουν.

Ο κάγκουρας, λοιπόν, αρχικά,
όχι μόνο αγνόησε και κατάφερε να διαφύγει από την καταδίωξη, αλλά μάλλον λόγω της μεγάλης του πλήξης, ξαναπέρασε από το σημείο ελέγχου προκαλώντας τους μπάτσους να τον ξανακυνηγήσουν!

Τελικώς, ο κάγκουρας κατάφερε να διαφύγει  οδηγώντας τον «μπόμπο» του μέσα στις γραμμές του τραίνου.

Σίγουρα ήταν μια ενδιαφέρουσα μέρα στην Λαμία.
Πρώην(;) Κάγκουρας
Πηγή: anarchypress

Σημείωση του Μπούρμπουνα: Σήμερα διάβασα ότι ο εν λόγω πρωταγωνιστής του σκηνικού στην πόλη της Λαμίας, παραδόθηκε με τους γονείς του στην αστυνομία. Φαντάζομαι την κατσάδα που έφαγε απο τους γονείς που είναι πιθανόν να σκέφτηκε ότι καλύτερα να είχε σταματήσει στο σήμα των μπάτσων!!Οι γονείς λοιπόν παρέδωσαν τον 19 αχρονο στους μπάτσους και φορτώθηκε σχεδόν όλο τον κοκ, καθώς και την κατηγορία της εξύβρισης. Οι γονείς ολοκλήρωσαν ότι οι μπάτσοι δεν μπορούσαν να κάνουν! 
Η πρώτη μου κλήση ήταν με ένα μηχανάκι "μπόμπο" για οδήγηση χωρίς δίπλωμα. Οπότε για τον παραπάνω λόγο αλλά και για άλλους πολλούς... η στρογγυλοφάναρη καρδιά μου είναι μαζί σου μάγκα!

2 σχόλια:

 1. Ωχ τι θα άκουσε το παιδί..

  Και... αγαπητέ Μπούρμπουρα, μήπως ακόμα δεν έχεις πάρει το δίπλωμα;
  Διότι όλα σωστά και με την περιγραφή σου για τα μαζεμένα χέρια έφτιαξες ακριβώς την εικόνα μα είναι και ερώταση εξετάσεων: με ανοιχτά ή κλειστά πόδια, εξ ου και το «κλείσ' τα πόδια σου αγόρι μου» που οι κάγκουρες φωνάζουν ειρωνικά στους μη γιγνόσκοντες.

  Αλλά τι μου θύμισες...
  Δε θα το έχεις δει, οπότε αν δε βαριέσαι, άκουσέ το- αφιερωμένο στην καγκούρικη στιγμή σου με το Μπόμπο. Ίσως να ήμουν κάπου εκεί και να σε καμάρωνα στις σούζες.
  ΕΔΩ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Η κλήση που μου δώρισε εκείνος ο μπάτσος με την χοντρή μουστάκα (ψευδώνυμο νυχτερίδας στις καγκούρικες πιάτσες!!) ήταν η αφορμή να βγάλω δίπλωμα.
  Τα ανοιχτά πόδια και χέρια είναι αντίθετα στους νόμους της αεροναυπηγικής του κάγκουρα διότι πολύ απλά: 1. Αυξάνουν την αντίσταση του αέρα και 2. Χαλάει το στυλ του καγκουρό και φαίνεσαι "φλώρος" οπότε οι μη γιγνόσκοντες = "φλώροι"!! Νομίζω ότι με τα παραπάνω πέρασα τις εξετάσεις στη ανωτάτη καγκουρική!!
  Ούτως άλλως κάπου με έχει πάρει το μάτι σου, αν κρίνω από το πολύ τρυφερό και ψυχογραφικό ποίημα σου για όλα αυτά τα παιδιά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή