Τρίτη, 16 Οκτωβρίου 2012

Τεράστια αποζημίωση σε θυγατρική της ''Costamare'' για οικολογική καταστροφή στην Νέα Ζηλανδία


Aποζημίωση ύψους 22,6 εκατομμυρίων δολαρίων Αυστραλίας θα καταβάλει η ελληνική πλοιοκτήτρια εταιρεία "Daina Shipping" η οποία είναι θυγατρική της ''Costamare''. Να σημειωθεί ότι η ναυτιλιακή εταιρεία  ''Costamare'' ανήκει στο Κωνσταντίνο Κωνσταντακόπουλο.  Η αποζημίωση αφορά την τεράστια οικολογική καταστροφή που προκάλεσε το πλοίο ''Rena'' στην θαλάσσια περιοχή και τις ακτές της Νέας Ζηλανδίας τον Οκτώβριο του 2011 μετά από προσάραξη σε ύφαλο. Το πλοίο αφού προσάραξε κόπηκε στην μέση με αποτέλεσμα να χυθούν 350 τόνοι πετρελαίου στην θάλασσα ενώ 300 κοντέινερ έπεσαν επίσης στην θάλασσα.
Η οικολογική καταστροφή που προκλήθηκε είναι η μεγαλύτερη στην ιστορία της Νέας Ζηλανδίας με τουλάχιστον 20.000 πουλιά νεκρά από την μόλυνση και πολλές ακτές ακόμα να μετρούν τις πληγές τους από το πετρέλαιο. Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η ελληνική εταιρεία θα πρέπει να καταβάλει άλλα 10,4 εκατομμύρια δολάρια, αν ζητήσει έγκριση - και της χορηγηθεί - να αφήσει εκεί το ναυαγισμένο πλοίο. Η συμφωνία, πάντως, δεν καλύπτει τη δίωξη που ασκήθηκε στους ιδιοκτήτες του πλοίου για τη ρύπανση που μπορεί να επιφέρει ποινή έως 600.000 δολάρια.
 Η συγκεκριμένη είδηση πέρασε στα ''ψηλά'' από τα ΜΜΕ και ιδίως στα τοπικά της Μεσσηνίας δεν εμφανίστηκε καν. Βλέπεται στην Μεσσηνία δεν πρέπει να ακούγεται κιχ ''κακιάς'' κουβέντας για την οικογένεια Κωνσταντακόπουλου. Η ομερτά των δημοσιογραφίσκων για την συγκεκριμένη οικογένεια δεν έχει προηγούμενο. Τι και αν πλοίο της οικογένειας προκάλεσε την μεγαλύτερη οικολογική καταστροφή στην Νέα Ζηλανδία; Τι και αν πέθαναν μερικά χιλιάδες πουλιά; Τι και αν καταστράφηκαν ακτές; Κανείς δεν θα το μάθει!

υ.γ  Στα πλοία του Κωνσταντακόπουλου αναπαράγεται ότι δουλεύουν μόνο Έλληνες. Παρόλα αυτά οι δύο πλοίαρχοι του ''Rena'' ,που καταδικάστηκαν σε επτά μήνες φυλάκισης, Μάουρο Μπαλομάγκα και Λεονίλ Ρελόν, είναι από τις Φιλιππίνες. Στα θυγατρικά πλοία του Κωνσταντακόπουλου δεν ισχύει αυτή η ''εθνική ρήτρα'' ή υπάρχει μόνο και μόνο για να ενισχύεται ο εθνικός μύθος της οικογένειας και να παρουσιάζονται ως ''εθνικοί και τοπικοί'' ευεργέτες;Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου