Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου 2016

Η κουλτούρα και το θρηνόμετρο

Ένα σχόλιο για τον θάνατο του Παντελίδη

Η κουλτούρα και η υψηλή διανόηση ξεσπάθωσε. Με αφορμή τον θάνατο του γνωστού δημοφιλής τραγουδιστή, Παντελή Παντελίδη ξέσπασε ένας διαδικτυακός πόλεμος. Κάποιοι ακόμα, θυμήθηκαν τον πόλεμο στην Συρία και τον κόσμο που θαλασσοπνίγεται στο Αιγαίο, για να θυμίσουν, σε αυτούς που η απώλεια του Παντελίδη λέει κάτι, ότι τέτοιο θρήνο δεν ρίχνουν για του νεκρούς σύριους.
Η υποκρισία και η μαλακία στο αποκορύφωμα! Λες και κάποιοι έχουν βγει με το θρηνόμετρο και ζυγίζουν, ενώ οι ίδιοι δεν μπορούν να κοιμηθούν εξαιτίας του δράματος της Συρίας.
Εγώ από την μεριά μου είχα ακούσει τα τραγούδια του Παντελίδη ξώφαλτσα. Το ύφος του και η μουσική του δεν μου άρεσε (όχι ότι ενδιαφέρει κάποιον αυτό), αλλά παρόλα αυτά γνωρίζω ανθρώπους, πολύ κοντινούς μου που η μουσική του, και ίσως ο τρόπος που ο ίδιος εμφανίστηκε στον αφρό του συστήματος τους λέει κάτι και τους αγγίζει. Αυτοί δεν μπορούν να νιώσουν ότι κάτι έχασαν; 'Η μήπως ο θάνατος του Bowie ή του Lenny από τους Motorhead αξίζει παραπάνω θρήνο γιατί είχαν μια ποιότητα; Και τι έκαναν αυτοί που θρήνησαν για τον πόλεμο στην Συρία; Μην τρελαθούμε και μην μπλέκουμε την ... με την βούρτσα.
Ο Παντελίδης σκοτώθηκε σε τροχαίο παίρνοντας μια στροφή με πάνω από 100χιλ!  Στο αυτοκίνητο επέβαιναν δύο κοπέλες όπου τραυματίστηκαν σοβαρά Αυτό πρέπει να μας μείνει. Η σκατά οδήγηση σκοτώνει και μπορεί να σκοτώσει και άλλους που δεν φταίνε σε τίποτα! Ήταν μόνο 32 χρονών και είχε όλη την ζωή μπροστά του. Στον κόσμο που τον θαύμαζε, φαινόταν πως είχε κατακτήσει πολλά και κάποιοι τον είχαν ίνδαλμα, για τον τρόπο που ανέβηκε και τα τραγούδια που έλεγε. Μακάρι και μετά τον θάνατο του ο Παντελίδης να συνεχίζει να είναι ίνδαλμα. Όχι μόνο μέσα από τα τραγούδια του (άσχετα αν μας αρέσουν ή όχι) και την ζωή του, αλλά πιο πολύ μέσα  από τον τρόπο που έφυγε και που φεύγουν εκατοντάδες άνθρωποι τον χρόνο. Ο θάνατος του να γίνει σε όλους που τον αγάπησαν για την ζωή και τα τραγούδια του, αλλά και σε όσους δεν τον γνώριζαν, ότι  η οδήγηση είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να την πάρεις για πλάκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου