Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2013

Κάντε έρωτα, μη βλέπετε μπάλα!

Διαβάζω τα νέα σχετικά με τις ογκώδεις διαδηλώσεις στην Βραζιλία και δεν μου έκανε εντύπωση το ότι η κυβέρνηση αποφάσισε την αναστολή των αυξήσεων στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Ούτως άλλως η Βραζιλία προετοιμάζεται για το μουντιάλ και η απόφαση αυτή είναι στρατηγικά έξυπνη για να επιτευχθεί κοινωνική ειρήνη η οποία όμως δεν φαίνεται, καθώς οι διαδηλώσεις συνεχίζονται με τον ίδιο όγκο και παλμό, αναγκάζοντας την κυβέρνηση να κατεβάσει μέχρι και στρατό.
Αυτό λοιπόν που μου έκανε εντύπωση είναι η προτροπή του Πελέ στους διαδηλωτές να κάτσουν σπίτια τους και να θυμηθούν πως η εθνική ομάδα είναι το αίμα και η χώρα των βραζιλιάνων. Πόσο θλιβεροί και μικροί μπορεί να γίνονται κάποιοι; Πόσο μια χώρα θα πιστεύει στην μπάλα και πόσο κάποιοι όπως ο Πελέ θα πιστεύουν ότι θα μπορούν να κρατήσουν τον κόσμο ήσυχα στα σπίτια του να βλέπει μπάλα και τους νέους στα γήπεδα; Βέβαια ο ''μεγάλος'' Πελέ έχει κονομήσει από το τόπι, σε αντίθεση με την συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου στην Βραζιλία όπου ζει σε άθλιες συνθήκες, με την πορνεία και τα ναρκωτικά να έχουν χτυπήσει κόκκινο.
Συγνώμη αγαπητέ Πελέ αλλά ο καιρός γαρ εγγύς και γιαυτό εάν δεν μπορείς να δεις την αθλιότητα που ζουν οι άνθρωποι δίπλα σου, τουλάχιστον μην μιλάς και κάτσε να δεις μπάλα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου