Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου 2017

Ο Μορέας και οι πλημμύρες στην Καλαμάτα

Οι πλημμύρες, οι παπαγάλοι, οι φταίχτες οι ψεύτες και τα εκατομμύρια!

Τις τελευταίες μέρες στα Μεσσηνιακά τοπικά ΜΜΕ  κυκλοφορεί η παρακάτω είδηση, χωρίς κάποιον σχολιασμό, χωρίς μια δημοσιογραφική άποψη:
«Ξεκίνησε η προκαταρκτική μελέτη από το “Μορέα” για τα αντιπλημμυρικά έργα γύρω από τον αυτοκινητόδρομο και τον περιφερειακό της Καλαμάτας.  Στόχος του υπουργείου Υποδομών είναι να πραγματοποιηθούν έργα στα σημεία που παρουσιάστηκαν τα σοβαρότερα προβλήματα και προκλήθηκαν οι μεγαλύτερες καταστροφές από τις περσινές πλημμύρες της 7ης Σεπτεμβρίου. [...] Σύμφωνα με την ενημέρωση από το υπουργείο, οι εργασίες αυτές δεν περιλαμβάνονταν στις υποχρεώσεις του “Μορέα” με βάση τις διατάξεις και τους όρους της σύμβασης παραχώρησης που ίσχυαν κατά τη δημοπράτησή τους. Αποτέλεσμα ήταν να εκδηλωθούν προβλήματα που οφείλονταν στην υδραυλική ανεπάρκεια των αποδεκτών κατάντη, λόγω άναρχης δόμησης, ελλιπούς συντήρησης και καθαρισμού κλπ. [...]ο προϋπολογισμός των
παρεμβάσεων αυτών για την αντιπλημμυρική θωράκιση όλων των περιοχών στην Ελλάδα (που σχετίζεται με την αντιπλημμυρική προστασία στις περιοχές κατάντη των αυτοκινητοδρόμων στην Μεσσηνία, στη Βόρεια Πελοπόννησο και στην Ιόνια Οδό) ανέρχεται σε 250 εκατομμύρια ευρώ». 
Τι μαθαίνουμε λοιπόν; Ότι ο Μορέας θα χρηματοδοτηθεί με 250 εκατομμύρια, ώστε να κάνει αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις σε κάποιες περιοχές της Ελλάδας που περνάει αυτοκινητόδρομος του Μπόμπολα.
Μάλιστα ενημερωνόμαστε ότι εξ αιτίας της κατασκευής των δρόμων που έχει ήδη πληρωθεί ο Μπόμπολας,  εκδηλώθηκαν προβλήματα πλημμυρών.
Τα ερωτήματα λοιπόν που προκύπτουν από τα παραπάνω είναι, πως είναι δυνατόν μια εταιρεία που έχει εκπονήσει μελέτη για την κατασκευή ενός δρόμου, που σαφώς η μελέτη περιλαμβάνει και την αντιπλημμυρική προστασία , να ζητάει ξανά χρήματα για να εκπονήσει ξανά μελέτη ώστε να φτιάξει αντιπλημμυρικά έργα.
Τα έργα αυτά δεν όφειλε να τα έχει κάνει από την αρχή; Γιατί αυτά δεν «περιλαμβάνονταν στις υποχρεώσεις του “Μορέα” με βάση τις διατάξεις και τους όρους της σύμβασης παραχώρησης που ίσχυαν κατά τη δημοπράτησή τους»; Πως είναι δυνατόν να φτιάχνεται αυτοκινητόδρομος χωρίς την αντιπλημμυρική παράμετρο;
Στις περσινές καταστροφικές και φονικές πλημμύρες της Καλαμάτας το κράτος διαβεβαίωνε τον κόσμο ότι ο περιφερειακός της Καλαμάτας δεν έχει καμία σχέση με τις καταστροφές. Σήμερα το κράτος μας λέει ότι τελικά ο αυτοκινητόδρομος έπαιξε σημαντικό ρόλο στις πλημμύρες (!!!) αλλά ότι τα έργα που έπρεπε να γίνουν δεν ήταν στις υποχρεώσεις του Μορέα!!!

Έτσι αφού καταστράφηκαν περιουσίες και χάθηκαν ζωές εμφανίζεται ο Μπόμπολας όχι μόνο δεν διώκεται αλλά ετοιμάζεται να τσεπώσει μερικά εκατοντάδες εκατομμύρια! 
Και κανένα ΜΜΕ της Καλαμάτας δεν αναφέρει το οτιδήποτε!

Μας δουλεύουν ψιλό γαζί!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου